REACTIES

Teamcoaching en individuele coachingstrajecten (Latifa leerweg)

Ik heb destijds voor Nathalie gekozen voor een persoonlijk coachingstraject, nadat ik via mijn werk met haar had kennis gemaakt in een paar groepssessies. Ik was onder de indruk van de manier waarop zij een veilige sfeer creëerde, maar ook meteen tot de kern van de zaak wist te komen. En dat op een ontspannen manier, met enige humor terwijl het tegelijkertijd wel echt ergens over gaat.  
In mijn persoonlijke trajecten bleek dat mijn intuïtie me inderdaad bij de juiste persoon had gebracht. Iemand die zowel wetenschappelijk onderlegd en intelligent is als een gevoelsmens met een goed spiritueel kompas en open blik. Ik kon voelen dat zij al een weg heeft afgelegd waarvan ik kon leren.  
Nathalie is heel betrokken, maar laat je wel zelf je pad lopen, met hier en daar wat verheldering tijdens de mooie wandelingen in de natuur die deel uitmaken van het traject. Ze gelooft in wat ze doet en straalt dat ook uit. Maar vooral voel je dat ze er echt van geniet een stukje mee te mogen lopen op jouw pad. 
De Latifa-leerweg 
Door het ‘vangen’ van mijn eigen leervragen en met deze wensvragen vervolgens de Latifa leerweg te doorlopen, kon ik uiteindelijk allerlei puzzelstukjes leggen en voelt de potentie tot verandering en groei definitief verankerd in mijn bewustzijn. Een intuïtief weten hoe hoofd, hart en ziel kunnen samenwerken en met elkaar verbonden zijn, dat ik iedereen gun ten behoeve van zichzelf en de wereld waarin we leven. 


Floor Mooij
Teamleider inburgering Vluchtelingenwerk Oost Nederland

Gastverblijf en Goed Gesprek (G&G arrangement)

Al een aantal malen heb ik in dit warme, knusse huisje mogen logeren, het voelt als thuis.
De heerlijke omgeving  draagt daar aan bij: de grote bomen, de wolkenluchten boven de rivier. Op de fiets ben ik naar Megen gegaan, ik kreeg een ruimere blik, een vakantiegevoel. Met Nathalie heb ik weer een goed gesprek gehad, wij beginnen ergens en komen vlot tot de kern. Nathalie heeft een open houding, is enorm empathisch en net als ikzelf hooggevoelig. Ze weet waar dat soms wringt in het dagelijkse leven. Er komt veel warmte en liefde naar mij toe.
Ik neem inzichten en  gedachten mee naar Amsterdam. 
Ik weet de  weg naar haar  toe en ook de weg van/naar het NS station dichtbij!

Teatske vd Zijpp
Praktijkondersteuner Huisarts Ouderen


Individuele coaching als onderdeel van een opleiding

Ik heb Nathalie leren kennen als een ontzettend fijne coach. Bij Vluchtelingenwerk heb ik met haar samen mogen werken waarbij Nathalie fungeerde als teamcoach en procesbegeleider. Een rol die haar goed past! Door scherpe vragen te stellen, eerlijk te zijn en je mee te nemen naar andere invalshoeken, kom je tot mooie nieuwe inzichten.

Als individuele coach zet Nathalie de Latifa leerweg in. Ze doet dit vol overgave en enthousiasme. Elk coachingsgesprek is een feestje en ik kom altijd geïnspireerd weer thuis. Ze zet je aan het denken, prikkelt je om jezelf uit te dagen en laat je zien dat je het vermogen tot veranderen in je draagt. Mooi hoe dit gekoppeld wordt aan inspirerende teksten, meditaties, visualisaties en opdrachten. Voor mij is dit een bijzonder pad en ik ben erg blij dit samen met Nathalie te mogen bewandelen!


Joyce Kuijpers
Kinder-, jeugd- en gezindscoach in opleiding


Individuele coaching

Lieve Nathalie,
Via een collega die baat heeft gehad bij jouw manier van coaching, kwam ik bij je terecht.
Het voelde meteen vertrouwd. Al wandelend gingen wij samen over de dijk. Tijdens onze gesprekken
liet je me alle ruimte en stelde je me de juiste vragen en wist je de juiste toon te raken om beter naar mezelf en mijn omgeving te leren kijken.
Je gaf me alle vrijheid om mezelf te kunnen zijn zonder te oordelen, maar juist om me te ondersteunen in het proces dat ik te doorlopen had.
Naast deze sessies voelde ik me ook heel erg gesteund door de momenten van contact via sociale media.
Ondersteunende teksten en mooie, treffende beelden hielpen mij enorm.
Ik ben je dan ook zeer dankbaar en weet dat ik mijn leerweg verder met vertrouwen zal bewandelen.

Hans Verdonschot
leerkracht basisonderwijs


Training en teamcoaching

Nathalie verstaat de kunst om in haar professionaliteit heel dichtbij zichzelf te blijven. Door dit te doen staat ze ook dicht bij de ander. In die zin dat ze haar intuïtie gebruikt om te zien en te voelen wat je nodig hebt. ik heb meerdere malen ervaren dat ze inzicht kan geven in wat voor mij nog niet duidelijk was, dat ze me kon confronteren en tegelijk stimuleren om weer stappen te nemen.
Typerend voor Nathalie: humor, zachtheid, kernachtig, kennis en speels. Zo weet ze het beste uit jezelf te halen.
Al jaren biedt Nathalie training en coaching aan vrijwilligers en coördinatoren van ons hospice. Het is iedere keer weer een verrijking en het helpt ons om er voor onze bewoners en voor elkaar te zijn.

Nelly Troost
coördinator Hospice De Vier VogelsIndividuele coaching

Ik werk inmiddels ruim 19 jaar in het onderwijs, waarvan 8 jaar in het ZMOK onderwijs gewerkt te hebben en op mijn huidige plek binnen het SBO ruim 11 jaar. Er is veel veranderd de afgelopen jaren binnen het onderwijs, zowel positief als negatief. Ik voelde me al geruime tijd niet lekker en zat niet goed in mijn vel, negeerde lichamelijke signalen en bleef maar in de 'overlevingsstand' doorgaan totdat mijn lichaam letterlijk 'stop' riep en ik met een burn-out thuis kwam te zitten. In goed overleg met de Arbo en mijn werkgever kwam ik bij Nathalie terecht. Een fijne, lieve, intelligente, warme persoonlijkheid waar ik me direct op mijn gemak voelde. Onze gesprekken vonden niet plaats op een stoel achter een bureau, maar heerlijk wandelend over de dijk en/of uiterwaarden. Ik heb mezelf echt leren kennen tijdens deze gesprekken. Nathalie hield me een spiegel voor en stelde me leervragen. Niet alleen over schoolzaken maar vooral ook wat ik wil en waar ik naar toe wil werken in het leven. Belangrijk is dat je mag zijn wie je wilt zijn en niet altijd maar mee hoeft te rennen met de drukte van de maatschappij waarin we momenteel leven. Dat heeft me veel inzichten en opbrengsten opgeleverd. Het gaat nu weer goed met mij, ik zit goed in mijn vel en ben weer aan het werk. Belangrijkste is dat ik mijn balans weer heb terug gevonden en daar heeft Nathalie een belangrijke rol in gehad. Dankbaar ben ik voor onze fijne gesprekken.

Maureen van Gils-Omta
leerkracht speciaal basisonderwijsIndividuele coaching

Soms zit je vast in een patroon of staar je je blind op één probleem wat dichtbij je staat. Nathalie helpt je letterlijk je blik te verruimen. Al wandelend door de veelzeggende omgeving nabij de Maas ging ik met haar in gesprek. Ze stelde me prikkelende vragen, bracht me terug bij mijn kern en herinnerde me eraan dat alles met elkaar in verbinding staat. 
Wat is nu echt belangrijk? Wat is mijn persoonlijke drijfveer? Wat heb ik ervoor nodig dat te bereiken? Met vallen en opstaan ging ik door een persoonlijk proces wat continue doorwerkte. Niet alleen tijdens de sessies, maar ook tussendoor, in de zin van alledag. De ontmoetingen en opdrachten op maat gaven me inzicht en bezinning, daarmee gaf ik mezelf mijn ‘vleugels’ terug. 
Het aannemen van Nathalie’s coaching is niet het toegeven aan zwakte, geen hoogdrempelig iets, het is een cadeautje voor je ziel, want uiteindelijk, met een beetje hulp, doe je het allemaal zelf! 

Mandy van Doorn
leerkracht en IB-er Stichting InvitareTeamcoaching en individuele coaching 

Nathalie, we hebben al sinds 2012 een professionele samenwerking. Je hebt voor het MT, verschillende regioteams èn voor een flink aantal individuele professionals van VluchtelingenWerk Oost Nederland veel betekend. Zo heb je o.a. een team door een rouwproces geholpen waardoor er zowel individueel als onderling weer vertrouwen kon ontstaan. Je hebt de spannende startbijeenkomst na de fusie in 2013 begeleid die geholpen heeft om ons gezamenlijk op de toekomst te richten. Je hebt mijn eigen MT-team met inspirerende sessies geholpen de onderlinge kwaliteiten te zien en te waarderen. Ik heb individuele medewerkers die energie en richting in hun werk kwijt waren weer zien aarden in hun eigen kracht en kwaliteiten. Persoonlijk heb ik je leren kennen als een warme vakvrouw. 100% integer, zorgvuldig en attent. Onze periodieke contacten om even bij te praten, met koffie in het café of wandelend langs de Maas zijn voor mij ook steeds mooie reflectiemomenten. Ik gun meer mensen jouw aanpak !

Jan van der Werff
directeur Vluchtelingenwerk Oost NederlandIndividuele coaching

Ik heb zojuist een coachingstraject bij Nathalie afgerond. Ik werk al jaren in het basisonderwijs en deed dit altijd met veel plezier en voldoening. Een tijdje geleden raakte de energie 'op' en namen spanningsklachten toe. Ik vroeg mij soms af of het onderwijs nog wel de goede plek was voor mij. De stichting waaronder mijn school valt bood me dit coachingstraject aan.
Nathalie is een warme, intelligente, gevoelige en humorvolle persoonlijkheid, bij wie ik me meteen op mijn gemak voelde. We hebben fijne, ontroerende en soms ook moeilijke gesprekken gehad, meestal wandelend door de uiterwaarden. Ik herkende veel in haar. Mijn leervraag was: ik wil gewoon mezelf zijn, maar hoe blijf ik trouw aan mezelf? Ik ontdekte dat ik een hoogsensitief en creatief persoon ben, en dat ik mag zijn wie ik ben, met alle pieken en dalen die daarbij horen.
Ik heb altijd van de puurheid , verwondering en creativiteit van kinderen genoten. Juist omdat ik gevoelig ben, weet ik hoe belangrijk het is dat elk kind mag zijn zoals hij is en wat er nodig is een kind een stapje verder te brengen. Ik weet nu dat ik graag met kinderen wil blijven werken, en dat het liefst met de middenbouwleeftijd. Deze kinderen zijn nog zo puur en willen graag leren, en hebben een veilig kader nodig om dat te kunnen doen. Momenteel heb ik een groep waarin veel kwetsbare kinderen zitten. En ik merk dat ik als leerkracht echt het verschil kan maken. Het kost me veel energie, maar ik krijg er ook veel voor terug. Wat fijn dat ik dit, mede dankzij Nathalie, weer heb kunnen ontdekken!

Niek Graat
leerkracht basisonderwijs Individuele coaching

Binnenkort ga ik voor de laatste keer naar Nathalie Roovers. Ik wil jullie laten weten dat ik heel blij ben dat jullie dit coachingstraject mogelijk hebben gemaakt. Het was heel waardevol voor mij. Ik heb veel aan haar gehad tijdens het herstel van mijn ziekte, het verlies van mijn moeder en mijn worsteling als leerkracht. Ik ben vol vertrouwen weer aan de slag gegaan en het gaat me goed af. Ik ga met goede moed aan het volgende jaar beginnen en zie het ook weer als een uitdaging. Mocht het me toch tegenvallen en zou ik er geen plezier meer in hebben, dan durf ik het aan om een andere weg in te slaan. Deze keuze is dan gebaseerd op luisteren naar mijn gevoel en niet vanuit angst dat ik het allemaal niet kan en niet weet. Daarin heb ik een grote stap gezet.

Leerkracht basisonderwijs
Stichting InvitareIndividuele coaching

Een verrijking voor het leven! Eigenlijk wist ik niet goed waar ik aan begon, maar nadat iemand me opmerkzaam had gemaakt op jouw website en ik jouw filmpje had gezien waar je zo eerlijk en puur verteld over hoe jij op jouw pad terecht was gekomen wist ik dat ik hier iets mee 'moest'. Heel bijzonder was het 'traject' wat toen volgde, hoe snel mijn leervraag vanuit mij zelf zich 'aankondigde' en steeds weer terugkwam. De mooie wandelingen langs de dijk, de bijzondere gesprekken.
Soms voelde het of ik 'teruggevallen was' maar aan het einde van de coachingsessie bleken het steeds weer kleine stapjes vooruit die me weer verder gebracht hebben op mijn pad. Fijn om te delen dat wat je voelt er mag zijn en goed is en je daardoor een bijzonder mens bent. Je Inspireert en bracht me dichter bij mezelf, wat voor mij betekent: weten wat goed voelt, wat en hoe te geven en daarvan energie te krijgen.
Dank je wel Nathalie voor dit bijzondere traject, ik kwam van diep, maar mede door jou voel ik me weer 'sterk' en kan ik iets betekenen voor mezelf en de mensen om me heen.
Dit gun je eigenlijk iedereen. Ik hoop dat veel mensen je ontdekken om ruimte voor zichzelf te verooveren, want dat is een verrijking voor het leven voor iedereen.

Wilma Gruntjes
Senior Management Secretaresse bij MSD Animal Health, BoxmeerIndividuele coaching

Op een zeer hartelijke en open manier heeft Nathalie mij geholpen in een fase waarin ik privé en in werk was vastgelopen in patronen die ik wilde doorbreken. Met een scherp oog en oor benoemde ze feilloos wat ik voelde, maar zelf niet onder woorden kon brengen en waarvan ik niet zag hoe het anders kon. Ze deed dat niet door mij aan de hand te nemen en me te leiden, maar juist door mij bewust te maken van mijn vragen en verlangens. Nathalie begeleidt je via gesprekken (tijdens mooie wandelingen langs de Maas) en concrete opdrachten en zo voelde ik me mijn eigen gids worden op deze mooie reis. Er is geen planning, maar zeker wel een plan. In je eigen tempo groei je, leer je en verbaas je je. Zeer leerzaam!

ICT beheerder bij een grote onderwijsinstelling
NijmegenTeamcoaching

Als regiomanager stuur ik een team aan dat bestaat uit hardwerkende, enthousiaste en kundige mensen. Om de samenwerking met elkaar als team binnen de organisatie te verstevigen hebben we vorig jaar onder de krachtige en inspirerende leiding van Nathalie een aantal teamsessies gehad. We zijn nu een aantal maanden verder. Met regelmaat realiseer ik me als leidinggevende hoe belangrijk deze ontmoetingen voor ons als team zijn geweest. Binnen het team is er meer sprake van saamhorigheid en teamspirit.
Door de wijze hoe Nathalie ons tijdens de bijeenkomsten heeft begeleid, beseften we weer goed hoe belangrijk het is om ons te blijven herinneren dat we samen voor het ‘klaren van een klus’ gaan. In de dagelijkse praktijk van het werk is dit duidelijk merkbaar. Collega ‘s zoeken elkaar meer op en maken meer gebruik van elkaars kennis, kwaliteiten en ervaringen. De teamleden zijn o.a. door de teambegeleiding meer autonoom gaan werken. Teams zijn meer zelfwerkend. Als leidinggevende kan ik het team hierdoor met meer vertrouwen op afstand aansturen.
Nathalie liet mij en het team tijdens haar begeleiding zien hoe belangrijk het is om de elementen die te maken hebben met Werken -  Leren -  Rusten - Zorgen en Spelen in ons werk te brengen waardoor ieder van ons het werk dat wij graag doen in een goed balans kan brengen en houden. Juist nu de hoeveelheid werk in onze organisatie voor ons allen toeneemt, blijft het belangrijk om deze elementen bij ieder van ons levend te houden. Als leidinggevende vind ik dat ik hier een taak in heb. Dit dus ook dankzij de liefdevolle en inspirerende leiding van Nathalie.
Nathalie, bedankt!

Marlène Melfor
Regiomanager Vluchtelingwerk Oost NederlandCoaching als onderdeel van een certificeringstraject

De opdracht die bij de certificering als gezinshuis hoorde was ook coaching.
Ik stapte er in zonder concreet idee, maar wel met de wens dat de certificering inhoudelijk zou worden, naast alle regeltjes die men vraagt.
Vanaf de eerste keer ging ik naar huis met een hart vol gevoelens en ik vond door het traject steeds diepere lagen en inzichten in mezelf. Maar dat deed ik aan jouw hand, Nathalie. Je maakte me verlegen en rijk en sterker in onze gesprekken en wandelingen. Jij hield de lijn vast en maakte verbindingen zodat ik kon groeien in verwondering. We zijn nog niet klaar, we gaan verder in 2015!

Marjan Sonnemans
Thuishuis De Ent,Vierlingsbeek"Even alles is even niets"

Het spontane idee om er even twee volle dagen tussenuit te gaan en de rust op te zoeken is helemaal gelukt in 'résidence' het Tuinhuis! Wat een fijne plek om te lezen, een filmpje te kijken en je telefoon ver uit je buurt te houden. Van de inspirerende boeken, dvd's en cd's heb ik volop gebruik gemaakt en daarnaast heb ik veel gelopen. Beide dagen heb ik wandeltochten langs de Maas gemaakt; een aanrader eerste klas! Op vrijdag ben ik met het voornemen elke dag een tijd mijn rust te pakken en een heel erg fijn gevoel weer richting huis gegaan. Nathalie bedankt voor je gastvrijheid!   

Een rusteloze creatieveling (22)Individuele coaching

Wandelend in de mooie natuur stilstaan bij mijn essentie. Dat is wat ik heb ervaren in het mooie vriendelijke Ravenstein, waar tijd even niet van belang lijkt te zijn. Nathalie, je wist mij op eenvoudige maar treffende wijze aan te reiken wat ik nodig had. Hartelijk dank voor het warme welkom en de mooie gesprekken. Met een gevoel van ruimte kan ik verder groeien en mijn pad vervolgen.

Zelfstandig onderneemster in de startblokkenOntmoetings- en werkplek

Een tijdje geleden maakte ik als collega coach kennis met het mooie gastenverblijf van Nathalie. Wij hadden samen een Verlies in Beeld sessie en Nathalie stelde voor deze niet in haar eigen huiskamer te doen, maar in het tuinhuis.
Dat was een goed idee, want vanaf het moment dat ik dit huisje binnen ging voelde ik de rust over mij heen komen. Bij mij werkt het dus, dat mooie, eenvoudige, vrijstaande, stijlvolle, spirituele huisje "midden" in de natuur. Het brengt je tot jezelf! Wat een fijne plek om te ZIJN!

Carla Beks, leerkracht speciaal onderwijs en eigenaar Stormkracht, Verlies- en rouwbegeleiding voor kinderen en jongerenIndividuele coaching

Nathalie, je hebt me op een heel bijzondere manier naar mezelf leren kijken. Je hebt me leren leren van wat ik beleef: in mijn hoofd, thuis en op het werk. Je hebt me (bewust) leren verlangen naar kleine en grote dingen. Je hebt me leren inzien waar ik echt behoefte aan heb. Ik heb 100 % genoten van alle dagen dat ik bij je ben geweest. De vertrouwde wandeling vanaf het station, je hartelijke ontvangst in het tuinhuis, de gesprekken met jou, de prachtige natuur van jouw ‘achtertuin’. Ik voel me ontzettend rijk met wat je me hebt gegeven!

Manager maatschappelijke organisatie
Gelderland-Overijssel


Driedaagse bijeenkomst Pensioen in Zicht (de "PIZ cursus")

Met jou, Nathalie, heeft de organisatie een schot in de roos geleverd. Binnen heel korte tijd wist je een gevoel van saamhorigheid te creëren. Ieder komt met zijn eigen positieve en minder positieve karaktertrekken naar deze dagen. Maar jij wist het beste uit de mens te halen. Hierdoor ontstond snel een intimiteit, waarbij deelnemers aan vreemden (want dat waren toen we toen nog voor mekaar) dingen vertelden die je niet met de eerste nieuwe kennismaking gaat delen. Jij was sterk in het creeëren van een warme en persoonlijke sfeer. Je bent sterk in het omhoog halen van kwaliteiten van mensen die ze zelf niet direkt willen benoemen.
Ik wens je heel erg veel succes voor de toekomst!

Jan Cremers, voormalig directeur Taalbrug, 3 scholen voor speciaal onderwijs, Eindhoven


Verdiepingscursus voor vrijwilligers en verpleegkundigen (training op maat)

Ik heb Nathalie leren kennen als trainer in de driedaagse verdiepingscursus “Zijn aan Zee”. Samen met haar compagnon heeft Nathalie gezorgd voor een zeer inspirerend samen-zijn. Op een prachtige locatie aan zee heb ik mezelf beter leren kennen. Ik ben gekomen tot een leervraag die tot op het moment van vandaag van grote betekenis is voor mij. De ervaringen die ik tijdens deze dagen heb opgedaan lopen nog steeds als een rode draad door mijn leven. Door het tonen van haar eigen, pure emoties geeft Nathalie snel vertrouwen en ruimte om het binnenste van jezelf te kunnen ontdekken.
De tweede maal dat ik Nathalie heb meegemaakt was op een trainingsdag in mei 2012 over "Afstemmen met hart en ziel" waar zij ons vrijwilligers, coördinatoren, verpleegkundigen en huishoudelijke hulpen van het hospice via verschillende werkvormen en meditatie meer diepgang heeft gegeven.

Eveline Mink, vrijwilligster Hospice De Vier Vogels, Rotterdam